Het grote bos, zo donker en koel
Was klaar voor de vergadering
Met één enkel doel
Wij willen hier blijven
Dat was het enige ding
Waar deze vergadering
Over ging
De apen klaagden, alles is gekapt
Dat de mensen niet begrijpen
Dat de mens dat nou niet snapt.
Dat de bomen moeten bljven
De dieren waren in paniek
En vonden de mensheid
Vreselijk egoistisch en ziek.
Hoe kan men nou een bos
Vernielen
Er wonen nog zoveel
Levende zielen
Die ook een plek op deze aarde
Willen
Maar in plaats van leven
Zou de mensheid de dieren
Levend villen
Blijf toch van onze bomen af
Jullie hebben al genoeg
Jullie mensen zijn nooit
Tevreden, nooit meer blij
Laat ons hier in ons bos
Maak ons leven ook weer blij
Pas toch op, een ziekte hier, een virus daar
Mens je hebt het lekker voor elkaar
Laat de bossen toch met rust
Het is zo nodig hier op aard
Is frisse lucht rondom
Jullie dan niets waard?
Wees voorzichtig met je bijl
Want het tij gaat keren
Dan zullen wij, de dieren
De mensheid eens een lesje leren
Het bos is van ons, blijf er toch af
Wan geloof ons, dierenrijk
Hierop staat een eeuwige
Straf..
©leny kruis