en daar zit je dan,
aan de andere kant van de wereld,
en nu het nieuws bekend is,
kan ik geen kant op,
ik wil je troosten,
knuffelen, de leegte een beetje vullen,
je zult misschien niet praten,
geen oog meer open kunnen doen,
maar ik weet dat je me hoort,
en dat je luisterd, naar alles wat ik zeg,
misschien plaats je de woorden niet meer zoals vroeger,
maar een zachte stem, helpt je misschien op weg.
Naast jou, wil ik je dochter steunen,
mijn moeder, die naast je zou zitten,
die de laatste mooie herinneringen deelt,
en ook een beetje over de toekomst, over dingen die nog moeten komen,
en jij zult liggen, luisteren, rusten,
je oude lichaam zal moeilijk gaan doen,
en op een moment, wil je niet meer vechten,
en laat je alles voor wat het is,
dat is je afscheid,
iets waar ik niet bij kan zijn,
want ik zit hier, aan de andere kant van de wereld,
en ik kan geen kant op.