Vandaag is weer eens herontdekt
een ziekmaker van deze wereld
een bacterie als een oerinsect
kwam lang geleden hier terecht
Na lange tijd van incubatie
na lang zich koest te houden
begon zo langzaam de infectie
die meer deed dan gewoon verkouden
Als eerste werden longen ziek
nee, de natuur kon niet ontkomen
hier en daar kwam een fabriek
en de wereld verloor haar bomen
Dan kwamen indicaties
het water werd bijna ondrinkbaar
de lucht werd zwart en vuil en vies
een gat kwam in de ozonlaag
De ziekmakers, niet uit te roeien
ze blijven de wereld teisteren
de ziekte blijft maar groeien
en doet velen vaak verbijsteren
Zo is soms een bacterie
die een ander grondig haat
dan stuurt hij een artillerie
die alles maar kapot maakt
Zo was er ooit een man
die zijn haat eens wou betuigen
aan een land en machtig man
met een aantal vliegtuigen
Daarmee heeft hij toen gedood
duizenden mensen zonder schulde
in koelen bloede wreed vermoord
omdat hij toch dat land niet duldde
Daar kwam dan weer een oorlog van
weer veel onschuldigen vermoord
gewoon omdat een machtig man
zijn bevelen had verwoord
De wereld heeft gelukkig wel
goedaardige bacillen
die met risico voor eigen vel
de wereldpijn proberen stillen
Maar vele wrede oorlogen
die Aard nog ziecer maacten
bij de bacillen vele doden
terwijl niets de bacteries raacte
En de wereld wordt niet beter
de ziekte breidt zich verder uit
steeds meer wordt ze kapotgevreten
door een woek'rend bitter kruid
Laatst is nu een mens vermoord
omdat hij zijn gedacht eens zei
velen hadden hem gehoord
sommigen kwaad, and'ren blij
Maar waarom leven weggenomen
van iemand die zich heeft verwoord ?
Hij was een mens, had ook zijn dromen
geen mening, maar een man vermoord
Al dat geweld, daar walg ik van.
Is dan waarachtig helemaal
niemand die d'aarde redden kan
van die koppige wrede kwaal ?
ยงยง