Kwetsbaar, breekbaar ligt ze daar
Met het leven nog lang niet klaar
Tegelijk zo flink en sterk
Maakt van haar herstel voor zover mogelijk heel veel werk
Eten en drinken, het blijft er niet in
Daarom voelt ze zich ook zo min
Vandaag een onderzoek, morgen weer
Haar zo te zien, het doet zo zeer
Huilend zegt ze; ik blijf nog zo graag
Krijgt ze nog de kans, is nu de vraag
Hoop en angst volgen elkaar op
Want wanneer zegt het lichaam stop
Lieve mams, ben zo trots op jou
omdat je bent wie je bent is waarom ik zo van je hou