alle oude verhalen eindigen met; 'en ze leven nog lang en gelukkig!' en vaak hoor je ouders zeggen ;'als mijn kind maar gelukkig is'
dat is onzin als je het mij vraagt, het leven gaat over veel meer dan alleen gelukkig zijn.
het gaat over het ervaren van allerlei dingen, geluk, verdriet, kwaadheid, rouw, liefde, haat.
als je een van die emoties probeert te verdringen, verdring je ze allemaal.
ik wil niet gelukkig zijn , ik weet dat ik niet lang en gelukkig leef! ik wil meer! ik wil dieper gaan.
ik wil de schoonheid en de lelijkheid van dichtbij meemaken.
ik wil het allemaal zien, weten, begrijpen.
rijkdoem en armoede, vreugde en wreedheid, geluk en verdriet.
zo kan ik mn ouders die me op de wereld hebben gezet het best eren.
zo kan ik het best een leven leiden waar ik trots op kan zijn.
ik wil alles ervaren wat het te bieden heeft: het leven.