~~~
Een mysterieuze schattenjacht brengt ons
langs een vervallen middeleeuws fort.
Volgens de overlevering is
er een schattenkamer, boordevol
met rijkdommen allerhande.
Schatten van ridders die
ten strijde trokken in naam van God
en nooit wederkeerden om hun
aardse verworvenheden te benutten.
Volop en vooral luidop dromen
we van gouden ringen en kettingen,
zilveren munten, smaragten en
allerlei andere kostbaarheden.
In ons binnenste zien we ons
als edellieden die zich alles
kunnen permiteren.
Snuffelend door de ruïnes
als bloedhonden op zoek
naar een ontsnapte gevangene
lopen we achter elkaar aan.
Het juiste spoor is gevonden.
Een deur met opschrift
"schattenkamer"
verspert ons de weg.
We drukken de kruk naar beneden.
De deur zwaait jammerend open.
De schattenkamer toont haar ware inhoud.
"Onze vrouwen"
Wat had jullie dan voor
andere schatten verwacht?