Vanochtend fietste ik nog eens die weg, onze weg
Fietsend naar de bank, onze bank
bedacht ik dat het niet meer was als toen.
Tussen de klank van vrolijke vogels
zag ik dat de miljoen
maïskolven waren verdwenen.
De bank, onze bank verruild door een nieuwer exemplaar
en dat daar
onze namen niet eens opstonden.
Toch was niet alles verdwenen
ergens stond de bank, onze bank er nog
graffiti over onze namen maar toch
was ik blij om hem weer te zien.
Ik had niet eens door
dat ik begon te zingen
maar wat ik zond dat was voor
jou, alleen voor jou.
Liedjes zongen we
samen fietsend naar de bank
Langs de maïskolven die er ooit nog stonden
fiets geparkeerd, letter erbij
"grootvaders fiets" leerde jij me
en dat liedje ben ik nooit verleerd.
Het verleden is verdwenen
maar vergeten doe ik het nooit ...
Celine Prevos
2011
voor mn lieve opa
---------------------------