Waarom is het leven zo hard
Mag ik niet blij zijn met mijn zijn
Telkens als ik mijn weg heb gevonden
Vind ik geen verlichting, maar pijn
Steeds wanneer ik een trap heb gevonden
Hoopvol en krachtig mijn klim begin
Wordt ruw de trap weer weggerukt
Ik blijf wel zoeken, maar heeft het zin
Het voelt als straf, weer te moeten strijden
Alsof het leven ons geluk wil verslaan
Door steeds opnieuw ellende uit te storten
Ik doe mijn best, maar kan ik blijven staan
Het is gewoon zo oneerlijk
Dat het juist ons weer treft
Alle ellende heeft ons wel gesterkt
Maar het leven is hard, als je dat beseft…
*** geschreven op de dag waarop we hoorde dat mama voor de tweede keer kanker heeft ***
25 maart 2011