Wit geld,zwart geld
Biljetten,cheques,cards en pin
Status,iets dat alleen nog telt
AEX,hypotheek,wat heeft het voor zin
De bezigheid van het leven
Bakken vol geld uitgeven
Onzin,want ja,iedereen gaat
Als je dan maar niet rood staat
De BKR,die kent mij niet
Zo wel,ben je de zwarte piet
Sparen,lenen
Beleggen,beurs,cash en munt
Geld,dat zit niet in je genen
Maar wel in je leven,een enorm punt
Straks als je er niet meer bent
En geen mens je dan meer kent
Waarvoor was je in dit leven
Om alles uit te geven?
Waar je altijd voor hebt gewerkt?
Je leven tot werk hebt beperkt
Rente en winst
Aandelen,betaalgemak
Het liefst een paar mille op z'n minst
Niet gewoon geld voor een goed warm onderdak
Kijk terug,wat zie je dan
Geld en een carriereplan
Hoe was jouw dochter's tennisles
Die kleine meid,ze was zes
Waar was je,en vergadering?
Ik zag haar huilen,lief klein ding
Liefde,geluk
Gezondheid,plezier een kus
Emotie,trouw,het kan niet stuk
Onbetaalbaar,daar voor moet je leven dus
Boterham met pindakaas
Dus geen biefstuk van de haas
Een knuffel van je kleine troel
Geen geld,maar een rijk gevoel
Kijk dan eens terug en denk dan:
"'k heb geen geld,maar 'k ben een rijk man".