Ja, dat was duister
in het licht
tot bloedens toe
kan erover praten...
met het licht aan op de gang
beleeft geen gruwel meer
is gelukkig veilig en met liefde
jammer van de nasleep
wonden, littekens, medicatie
maar het geeft niets meer
we zijn gelukkig
en van je af
ja, dat was nog eens duister
in het licht.