Deadline
Er is een deadline gesteld voor vandaag
dus geen telefoon, geen gezeur, geen gevraag.
Laat me alsjeblieft op dit moment alleen.
Dagen van hard werken, ik moet er doorheen.
Nog even doorzetten dus deze dag,
dan kan ik 4 dagen genieten met een lach.
Maar nu eerst die deadline voor vijf uur,
anders loop ik tegen een muur
van ingewikkelde en gecompliceerde dingen
en kan ik niets meer van anderen afdwingen.
Nu ben ik eerst aan zet.
Een deadline vandaag, op mijn deur staat ‘bezet’