ze wil nog wat paddestoelen
plukken
voor de bladeren hun
kleuren verwisselen
voor een witte wereld
zij wil nog strelend langs
de vochtige bomen gaan
om hen gedag te zeggen
voor de koude winter
zij wil nog zoveel doen
in het herfstachtige
bladerende bos
waar de bomen haar de
bladeren laten rapen
om te bedekken met
het natte mos
en zij, zij mag ze rapen
om voor een bed te zorgen
voor haar winter
de tijd is voorbij
de koelte voelt in de grond
dat het naar boven moet
komen
de herfst is
er weer.
©Leny Kruis