Vannacht
Mijn vader is vannacht overleden
Zomaar, vredig van ons af gegleden
Een lange tijd van ziekte ging eraan vooraf
Het was op, gedaan, hij was bekaf
Mijn moeder heeft hem zelf begeleid
Ook voor haar was het een zware strijd
Tot aan zijn dood heeft zij voor hem klaar gestaan
Ondanks haar eigen reuma, heeft ze het heel goed gedaan
Het was akelig om mijn vader op het laatst nog zo te zien strijden
Maar na zo’n slopende ziekte, was dat niet meer te vermijden
Het ambulancepersoneel was lief en bezorgd vooral
Bij deze laatste ademnood aanval
Ze hebben hem zuurstof en morfine gegeven
Zodat hij niet de verstikkingsdood hoefde te beleven
Rustig en vredig is hij ingeslapen
En wij hebben ons verdriet even bijeen moeten rapen
Uiteindelijk gingen we om half 4 dan toch maar naar bed
De wekker eerst op zeven uur gezet
Toch konden we geen van 3-en de slaap echt vatten
En lagen met onze gedachten flink te soebatten
Het beeld van mijn vader, zo heel erg benauwd
Heb ik met gemengde gevoelens aanschouwd
Moeilijk om je vader zo te zien strijden
Maar gelukkig heeft hij niet hoeven lijden
Lieve Pa, rust zacht
Het is John die boven op je wacht!