Ik wil graag dat je al je ogen sluit,
het zijn er twee - voor als je twijfelt-
dan zal ik je leiden door mijn gedachten
bemin de dagen achter gesloten deuren,
daar ken ik geen schaamte, maar maak ik mee,
de verhalen die ik je 's nachts vertel
onder het genot van een kop koffie.
- alcohol immers afgezworen -
zo doe ik gespreksstof op, om te mogen kijken
bij ieder woord wat ik uitspreek. ik kijk graag
naar je wanneer ik praat - ik praat
om naar je te mogen kijken.
ik ridder voor jou
toch, deze kamer is klotig klein,
mijn woorden draaien
evenals mijn lichaam en gedachten
uiteindelijk op niets uit
Misschien had ik mijzelf nu niet moeten verraden
laat mij maar fijn gedachten leven, avontuurlijk,
zal ik die ridder zijn
ben ik nuchter echt beter af?
morgen bekeer ik me maar,
tot een nieuw geloof
maar ach,weemoed weemaa
werkelijkheid is een psychose