Ik laat je nooit meer gaan.
Ik laat je nooit meer los.
Toch liet ik je vrij.
Met in mijn hoofd en hart nog steeds wij.
Er was geen ander in mijn leven.
Ik kon jou toen niet mijn echte ik geven.
Niet meer het meisje waar jij voor viel.
Op laatste kracht bij jou, fysiek aanwezig als een debiel.
Ik hoopte dat jij er doorheen kon kijken.
Maar zag in dat ik je beter kon ontwijken.
Het lag aan mij, teveel, ik wist wat je wilde.
Zwijgend, stil huilend, keek ik, terwijl mijn ziel gilde.
Wenste ik je oprecht alle geluk in het leven.
Vanbinnen stierf ik, pijn en onmacht deed me beven.
Wat moest zo'n mooi iemand als jij toen met mij.
Bang je echt kwijt te raken, dat gebeurde ook snel, daar was zij.
Toch gunde ik jou ook als geen ander te genieten en weer te leven.
Ik schreef in een impuls van verwarring dat ik om een ander was gaan geven.
Bedroog dus dat er een niet bestaand meisje in mijn leven was gekomen.
Wilde op dat moment dat jij niet teveel om zou kijken en genoot van eigen dromen.
Jou, mijn trots, mijn werk, vrienden, het hele leven, alles zette ik opzij.
Alles of niets is mijn motto, kracht, flexibel doch vrij en blij.
de controle over mijn sterke persoonlijkheid en drukke veelzijdige leven.
Waar was ik; al die plaatjes, foto's, dromen, belevenissen, verleden en toekomst gebleven.
Zelfs ouders en naasten namen een tijdje afstand, onbegrip, verwarring, verdriet
ze waren angstig maar het was vooral de onmacht en men herkende me zo niet
Het werdt overleven specialisten vertelden dat ik hier niet van zou kunnen winnen.
Want het koste nog veel meer lichamelijke en vooral innerlijke kracht.
Het was een lange, zware, donkere reis met alleen hoop als doel.
Je kan niet meer, wilt niet meer, laat liever achterwege mijn destidse gevoel.
Uiteindelijk is het een inzichtgevende leerzame levensles tot ver over de menselijke grens.
Het leven, je nieuwe ik met jezelf en vooral gedrag van de medemens.
Mijn puzzel of zogezegd:'ID' is kleurrijk, veelomvattend en wettelijk compleet.
Verassend of complex voor velen, maar afleesbaar voor die wie weet.
Na deze lange eenzame uitzichtloze reis eindelijk terug hier op aarde.
Heeft jouw hart voor mij nog plek voor een oneindige reis van eeuwige waarde?