Vriendinnen
Samen waren we zwanger
de een iets korter, de ander langer
We verheugden ons op ons eerste kind
en we staarden pns dan ook blind
op de dingen die op ons af kwamen
en we gingen van alles beramen
Samen met de baby er op uit
maar het liep helaas op iets anders uit
Jouw kindje werd levenloos geboren
en jij was helemaal verloren
9 maanden had je er naar toe geleefd
en we hebben samen van alles beleefd
De schrik sloeg mij echter om het hart
en de gedachte die ik had
zal mij dit ook overkomen ?
dat mijn baby wordt afgenomen ?
Helaas voor jou kreeg ik een gezond kind
en jij was met jouw man eensgezind
oprecht blij voor mij en mijn man
en jullie maakten een plan
om vooruit te kijken in dit leven
en er naar te streven
dat jullie dit toch ook nog een keer mogen meemaken
want dit heeft jullie erg mogen raken.
Toch kwam jij snel op kraambezoek
en je bracht mee een prachtig boek
wat erg moest dit voor jou zijn
om mijn baby te zien, zo klein
Gelukkig hebben jullie nu twee zonen
en heeft God jullie toch mogen belonen
Dit was toch het begin
van een heel gelukkig gezin.