als ik jou niet had
hoe zou mijn leven zijn verlopen?
had ik afwachtend en eenzaam
op die ware blijven hopen?
als ik jou niet had
had ik dan ooit geweten
dat mensen true konden zijn
of deed het verleden me dat vergeten?
als ik jou niet had gekend
zou ik werkelijk kunnen beweren
ik ben gelukkig met wat ik heb
of zou t mij allemaal niet kunnen deren?
als ik jou niet had ontmoet
zou ik zo sterk geworden zijn als nu?
zou ik gemeend tegen iemand kunnen zeggen:
ik zie een toekomst met u
het antwoord op deze vragen
besef ik steeds meer, alle dagen:
als ik jou niet had,
lieve schat,
had ik nooit zo'n zalig gevoel vanbinnen
t'gevoel alles aan te kunnen
omdat je me zo hard kan beminnen
als ik je nooit had gekend
werd ik vast nooit zo verwend
en elk liefdevol gebaar
word ik van jou steeds liever gewaar
ik had nooit zo kunnen lachen,
zonder al dat gefake en theater
mezelf kan ik enkel zijn bij jou
met jou denk ik zelfs al aan later
hou me toch stevig vast
en laat me nimmer nooit meer gaan
want als ik jou hartje ben verloren
zou ook t'mijne mee vergaan