wij verplaatsen de camera
naar de keuken van de familie Doorsnee
waar mamma Doorsnee pannekoeken
in de magnetron warm maakt
de gespierde jonge god van een tuinman
had met haar kruiwagentje gespeeld
het gras gemaaid en had gelukkig op tijd
aan z'n stutten getrokken
zoontje Doorsnee, een tot in de afgrond verwend
kreng van een nerd van het zuiverste water,
zit somber te puberen in een hoekje
knijpt een puistje uit, de shit spuit tegen de scheerspiegel
hij heeft last van examenstress
geconcentreerd bestudeert hij het spoorboekje
pappa Doorsnee belt met een psychiater
hij wil een straatverbod voor z'n secretaresse
(hij had haar een doodenkele keer op het kopieƫrapparaat genomen)
omdat ze sinds die tijd suicidaal gedrag vertoont
dochter- superbitch- Doorsnee lakt de nagels
van haar tenen en bekijkt een sms-je van het ziekenhuis
ze is positief(daarom nam hij de benen!)
haar laatste vriendje heeft haar met een SOA beloond
het gezin eet met smaak
ze zijn kwistig met stroop
straks is boer zoekt vrouw op tv
geluk is een lot uit de loterij
de loten zijn overal te koop