Beste ..... ,
Ik ben u dankbaar voor alles wat u voor mij heeft gedaan,
voor mij meer dan ooit op papier kan staan.
U heeft mij gesteunt en geholpen,
en was er altijd als ik iemand nodig had maar het niet zei.
Gelukkig was u toen daar,
en hielp mij door die tijd heen.
Zoals u, is er geen!
het klinkt misschien wat overdreven,
maar u heeft mij zoveel hoop gegeven..
ieder gesprek wat ik met u had,
zorgde ervoor dat ik mijn zorgen even vergat..
u gaf mij mijn glimlach terug op mijn gezicht,
en op die momenten zag ik aan het einde van de tunnel weer een beetje licht.
Bedankt voor uw luisterend oor,
voor uw woorden,
voor het daar zijn,
want ik wist niet dat u aan mij dacht
terwijl ik huilde in de nacht.
Ik bouwde een muur om heen,
voelde me vaak eenzaam en alleen.
Maar soms brak u toch door die muur heen.
Iets wat u moet weten,
is dat ik u echt nooit zal vergeten!
(dit gedicht is speciaal voor een docent die mij door een moeilijke tijd door heeft geholpen)