Oh papier,
wat ben je stil
en verdraagzaam
Je laat je gebruiken
en in alle vormen doen.
Je bent geduldig
en laat alles toe
.
Welke bij jou plaats hebben gezocht.
Wanneer je vol geschreven staat,
wacht jou een roemloos einde.
Geworpen door de gebruiker
en verslonden door
het alles verterende vuur.
Maar wees niet bang,
voor mij doe meeer
dan een mens kan.
Je kent mijn geheimen
en geeft me een uitweg in het onbekende.