Ik heb erover geschreven,
zoals al vele anderen.
Je vindt het in je leven,
het zal nooit veranderen.
Het kan je longen vullen,
met iedere ademhaling.
Het kan je volledig vervullen,
nooit in herhaling.
Het beslaat alles wat je bent,
iedere dag van je bestaan.
Beïnvloedt ieder die je kent,
is hier nog zelfs na je heen gaan.
Het is wat je maakt tot wie je bent,
aan jou om te geven.
Wat iedere natuurwet schendt,
vele malen beschreven.
Iedereen om mij heen beleeft,
weet, voelt, geniet en streeft.
Iedereen, buiten mij,
kent liefde van dichtbij.
Ik kan erna kijken maar niet zien,
ik kan het zeggen maar niet voelen,
ik kan het horen maar luister niet,
zijn slechts de woorden van een liefdeslied.
Ik zal het nooit beleven,
weten, voelen, genieten of erna streven.
Ik voel woede, verdriet, eenzaamheid in mij,
maar nooit zag ik liefde van dichtbij.