Hemelvaartdag
Dauwtrappen, blikken achter je fiets
Vroeg op, lawaai maken, het had toch iets
Een gewoonte die je niet vaak meer hoort of ziet
Ik begrijp ook de combinatie eigenlijk niet
Wat had dit nu met Hemelvaart te maken?
Vroeg, lawaai, mijn hersens die kraken
De link is door mij nog niet gelegd
Het is mij dacht ik ook nooit gezegd
Met die vraag blijf ik voorlopig dus nog zitten
Tegenwoordig blijft eenieder lekker lang pitten
Het is toch immers ‘gewoon’ een ‘vrije’ dag?
Ik dacht toch wel dat het even iets anders lag
Maar dat komt natuurlijk door mijn geloof in ‘Hem’
Mijn rots en vertrouwen, ‘Hij’ is mijn ‘stem’.