Vreugde en verdriet
Liggen in ieders verschiet
Vaak bewogen toe huilens toe
Denk je wordt die nou nooit moe
Dat krijg je als je trapt in valkuilen
Die een ander voor je gegraven heeft
Daarvan krijg je grote builen
Wees blij dat je het overleeft
Jij zit wel met de gebakken peren
Dat zal die ander niet deren
Die lacht zich een bult
En denkt het was zijn eigen schuld