Het pad van ons leven
is voor iedereen gelijk,
Van geboorte tot aan de dood.
Alleen voor de ene gaat dit pad over rozen,
terwijl de ander over dorens moet lopen.
Voor de ene is het pad geplavuisd,
voor de ander is het een zandpad.
De ene heeft een lege rugzak,
maar de ander met zal met volle bepakking moeten lopen.
Waarom heeft de ander het zo zwaar,
om uiteindelijk net als die ene te komen in de oase??
iedereen zou gewoon de zelfde weg moeten kunnen bewandelen.