het geweld, het leed
het verdriet en de leegte van dit hier
de stilte Nederland om de man
Afgeknalt als een dier
De hemel en de Aarde
verschoof even voor hem
Nederland is geschokt
Pim, je had onze stem
Geen dag erger dan die maandag
Nederland naíf of politiek verkeerd
Nederland wordt wakker
Heeft de natie hiervan geleerd
wij beseffen
Wat een vreselijke dag, wat laffe aanslag
het leven, de maatschappij
stond even voor hem stil
al starend in de ruimte
kijkend naar dat lichaam zo kil
deze man had een wens
hij was trots op Nederland
De liefde van één mens
verloren door het verstand
Geen dag erger dan die maandag
Nederland naíf of politiek verkeerd
Nederland wordt wakker,
Heeft de natie hiervan geleerd
wij beseffen
Wat een vreselijke dag, wat laffe aanslag
Laat Pim nu rusten, maar Nederland blijf wakker
Voor de volgende dood.
Eline van der Vorm