Kijk uit op het einde van dit bestaan
Veel moest nog gebeuren, nooit gedaan
Kijk uit vanaf de rand naar beneden
Veel verdriet gehad, altijd geleden
Uitputting voorbij en rust komt nader
Maakt van mij slachtoffer en ook dader
Vermoeidheid verdwijnt en eeuwige slaap is nabij
Laat de gevangene in mij eindelijk vrij
Kijk uit op het einde van dit bestaan
Zoveel verdriet en woede doorstaan
Kijk uit vanaf de rand naar beneden
Eigenlijk altijd de waarheid vermeden
Gereed voor de daad
Mijn eigen verraad
Toch weer niet
Niemand ziet...
...waar ik mij vanbinnen mee bezig houd
Blijf ik toch nog even mijn passies trouw
Nog een dag verdriet, nog een dag alleen
Gebeurde het maar vanzelf, dat ik verdween