Ik heb je gekend als baas
als een prachtig medemens
Je taak was zwaar, o zo waar
drastische reorganisaties
jij kreeg dit voor elkaar
je deelde je visies
met medewerkers rondom
jij hebt ze gewaardeerd
en veel hiervan geleerd
Nee, jij was geen haas
die vluchtte voor problemen
bij invoering van systemen
Jij zag deze onder ogen
had het grote vermogen
te leven in mededogen
Onbekend ben je gebleven
echter in harten van velen
blijf je voortleven
Jij gaf geen bevelen
was in staat te delen
Merci dat ik je heb gekend
met je mocht samenwerken
Eenvoudig was het niet
echter minder ingewikkeld
dan wat nu geschiedt
waarbij menige baas
wegvlucht als een haas
zichzelf of de ander
geenszins meer ziet
als zijnde medemens