Haar handen,
verweerd van 't rapen
groenten uit aardekluiten
schuddend schrapen,
de vingers gegroefd
waarvan de nagels
tot op de knel afgekloven,
één bakje aardbeien,
twee kilo appelen,
met een zwaai viel
een bundel prei,
ploffend op de toonbank,
aan 'n hendeltje
van 'n oud mekanisch rekenmachientje
trok ze driftig,
waarna 'n papiertje
sputterend tevoorschijn kwam,
we hebben ervoor gekeken
zei ze,
heel even de kluts kwijt
tussen 't afwegen en cijferen,
maar met die man ..
dat is dan,
heel gepast ...
fijn dat je kleingeld
bij hebt !