Glazen hart
Als een druppel, ik de steen
heb je me gestadig uitgehold
Mijn God, wat voel ik me alleen
Nu mijn tranen zijn gestold
Niets is goed meer in jou ogen
want wat ik nu nog spreek
Jij vindt alles toch gelogen
Zo vergaat de dag, de week
Gevangene in mijn eigen web
Ik kan niet gaan, waar ik wil zijn
Je klaagt, verwijt wat ik niet heb
Ik ben verbeten, ontzettend klein
Ik zou er voor je willen wezen
Zoals ik al die jaren was
Maar als je mijn ziel niet meer wilt lezen
Breekt mijn hart als teerbaar glas
16 oktober 2000