Er zit bij mij een wicht op kot
waarmee ik gaarne wel zou vrijen
Ze drijft me nog niet redelijk zot
maar zelf is ze niet verliefd op mij
Toch komt ze dagelijks naar benee
en klopt dan één deur verder aan
Bij mijn buur - da's een Chinees
en gaat met hem een babbel slaan
Uit de frigo, naast mijn deur
haalt ze haar fles water uit
En drinkt gewoonlijk dan een teug
terwijl ze naar mijn buurman luistert
Maar ik heb nu een plan gemaakt
'k doe in haar fles een liefdesdrank
waaraan ik via via ben geraakt
en verlaat dan stiekem weer de gang
Eén slok maakt haar op slag verliefd
op wie het drankje heeft gebrouwd
Maar ach, en och, en mensenlief!
heb ik me dat al vaak berouwd!
Ze dronk voor één keer zelf geen slok
maar bood haar fles mijn buurman aan
Hij dronk het bijna helemaal op
en keek me plots merkwaardig aan
Want ik kwam daar toevallig langs
zijn ogen vielen helemaal open
Hij wilde me kussen - op zijn Frans
Wat zette ik het op een lopen!
Maar vlak voor ik uit het venster sprong
- direct gevolgd door die Chinees -
zag ik hoe ze zelf iets dronk
en 't brouwsel dus zijn werk weer deed
Het grootste dilemma aller tijden:
'k loop weg van de meid die ik kan krijgen
want als ik stop om haar te kussen
springt die Chinees er telkens tussen!