jij tere vlegel , jij
scheert voorzichtig langs mij heen
en kriebelt zachtjes op mijn hand
ik verbeeld mij
dat jij mijn hand kust
mijn droom
om ook een vlinder te zijn
voel ik binnendringen
in mijn dromerige geest
wie ben jij wie zit er in jou
voor wie waarschuw jij mij
of kom je zomaar op bezoek
een vlinder is
de geest van een geliefde
die je ooit verloren bent
de geest verschult
zich in de vlider
zo gaat het verhaal
maar als je van mijn hand afvliegt
zie ik je wijd gespreide vleugels
voor het laatst gedag zwaaien
was je een eendagsvinlinder
of kom je morgen weer
of zit de geest dan in een
ander mooi schepsel
dat God gemaakt heeft
voor ons mens om te genieten
van die onnatuurlijke
natuurlijke kleuren
vlinder zo zacht en teer
niemand kwaad doend
niemand pijn veroorzaakt
blijf nog even
bij mij in de buurt
je trekt de eenzaamheid
uit mijn hart
en ineens merk ik
dat ik weer fluit
de zon komt door
en in de verte zie ik jou
verdwijnen
als een geest
die even gedag
kwam zeggen.
©leny kruis