jij kwam en scheurde mijn hemel open met een lach
en daaruit viel een godvergeten god naar beneden
verscholen in de waan van mijn werkelijkheid
kroop een stervend dier tevoorschijn
en met een laatste gebaar
niet daar, niet helemaal hier
maar vooral helemaal niet hier
zag ik mezelf herrijzen
in het licht van jouw vallende ster