De regen valt op aarde neer,
laat de Maas overstromen,
mensen vluchten voor het water weg,
een enkeling kan niet ontkomen.
De regen valt op aarde neer,
laat de bloemen bloeien,
komt de groente uit de grond,
kunnen kinderen groter groeien.
De zon schijnt op aarde neer,
laat alles maar verdrogen,
een kind op zoek naar water,
vind een grond vol diepe kloven.
De zon schijnt op aarde neer,
jij, gezond en bruin verbrand,
lekker liggen zonnen,
in dit mooie zonneland.