[[[ ]]]
dit jaar is te oud voor mij
voordat we knallend begonnen, ging de telefoon
mijn neef had het leven gelaten; geen zin meer
de nichtjes wankelden in veel te grote kleren
terwijl de iets ouderen alles snel eruit gooiden
alle tantes konden alles weer goed binnenhouden
en de ooms trokken zich terug achter de computer
de jongsten vochten om wie er aan de beurt was
terwijl opa's hart plots angstig begon te kloppen
oma keek nog eens diep in haar enige suikerspiegel
en niemand in het bijzonder checkte de buitendeur
alles zat goed op slot en je wenst gewoon geen gast
voor je neus zag je alles al op tv in vreemde geuren
tegen het raam drukten mensen hun gierige neuzen
we keken elkaar eens aan, deden gordijnen dicht
ons feest zou snel bederven als we niet aanvielen
de sleutel van het bestaan draaide zich nog eens om
[[[ ]]]