De druk van het moment kan iemand doden
als de stilte onbesproken blijft.
Niemand overweegt enige clementie.
Hij blijft rechtlijnig en dapper,
niet verteerd door een worsteling met twijfel.
Deze verloren reiziger is een slechte grap,
een heer gekapt op maat.
Er knelt een muilkorf rond zijn mond,
een ander hinkt met het been van het verleden.
Een vogel die niet kan vliegen.
Maar als mijn lijf brandt, weet ik zeker
dat ik zal kiezen voor de deugd.
Snel handelen of niet handelen,
plotselinge actie.
De jaarringen van zijn bestaan zijn eminent,
dus doe iets.