Ik zie, ik zie,
blinde vlekken op de muur,
vogels vliegen,
zon bij kunstlicht,
de platte aarde aan zee.
Ik praat met kromme tenen,
denk in verbeten werkelijkheden,
passend als puzzelstukjes.
ik zie verwrongen wereldbeelden,
verknipte argumenten,
passend in nauwe straten.
Ik zie, ik zie,
wat jij niet ziet
en laat me influisteren wat iedereen horen wil.