Zo roept een perkje gemeentetulpen:
gelieve niet te plukken, stiekem Hopend
dat iemand ze zal stelen in het donker.
Zo smeekt een prille schede
een mannenhand al snikkend om genade,
terwijl ze naar genadeloosheid hunkert.
Zo luidt mijn smartenkreet: bespaard me
Dat zullen ze me goddank niet besparen.