Als je een tijdlang naar bloemenbehang ligt te staren
zie je iets anders: een, laten we zeggen, gestalte.
Zegt dat wellicht dat je ogen je hebben bedrogen?
Werd de gestalte het moe zich als bloem te vermommen?
Als je je blik op je spiegelbeeld dat niets met jou heeft te maken:
Zegt dat wellicht dat je ogen je hebben bedrogen?
Of dat de dood inderdaad zo dichtbij is geslopen?