Het Toekomst-boek in dit gedicht is geïnspireerd door "The Wizard Of Lightning".
Kon ik aan een boek geraken
dat in Toekomst geschreven was,
zou ik het trillend openmaken
en hopen dat ik daarin las:
Dat onze wereld nog bestond,
zijn draai gevonden zijn as rond,
verdraagzaam leefden alle mensen,
niemand nog geluk moest wensen...
Dat wij nog steeds tesamen waren,
nog steeds veel hielden van elkaar,
om niets ons zorgen moesten maken,
en ons geluk hadden vergaard...
Dit dicht is deels onrealistisch,
maar waar ik wel in wil geloven,
ben ik maar even egoïstisch,
dat is de hele derde strofe...
§§