# ## #
ophangen
professionele ruimte die mij omgeeft
die ik wil vullen met wat mij lief
een cultureel geheel veranderwoord
of toch een vrouw - wel een schaarse
graaf mij in tussen het werken
ze zit erop en showt haar waterproef
koffie slaat mijn zijn warmte
en roert, terwijl ze ales eruitgooit
met alle macht probeer ik dag
het vullen met filterloze alsbakken
mijn humeur is nooit het stuk
in vergaderingen behandelt mijn punt
de troosteloze ruimte vult haar
voert ze me in stilgelegde levens mee
landschap van mijn drukkende gedachtes
beschimmelen ras de onvervulde muren
een strop hangt los te bungelen
alsof telefoon laatste kreten smoort
# ## #