als mijn levenloze lichaam zou kunnen
liefhebben; zou ik u omarmen
tot wij samen versmelten tot één – tot
wij beiden tonen
hetgeen dat juist is – dat
wij beiden tonen
wat bereikt moet worden in dit leven – opdat
wij beiden tonen
dat niet wij degenen zijn die afgekeurd moeten worden
maar zij die niet geloven in ons
en ons daarom verwerpelijk noemen
wij sterven niet uit schaamte
maar om te laten zien
dat eigensoortige liefde de
schoonheid
van hun afkeer overtreft
alles wat hun haat oplevert is leegte
terwijl onze liefde het leven in onze harten brengt
daarom zal mijn laatste daad zijn
om uw lief te hebben
en daar zal ik nooit me stoppen