Met de zeilen gereefd
en de wind op volle kracht
Aanwezig als altijd in meer of mindere mate
Benedendeks voelend de macht
De zee, in haar element, krult
woeste golven die
brullen en ware pracht verhullen
voor wie de Kraken kent
Er lijkt geen einde te komen
aan de storm en ook
boze dromen weerspiegelen plots
in rimpelloos oppervlak
De kapitein kijkt en ziet
de vuurtoren
in al zijn schijnende aanwezigheid
Zet koers en geniet
Hoofd vol met zeeverhalen
handen aan ’t roer
elementen die het niet meer overnemen
Om zelf zijn koers te bepalen