nu, waar wijken stoffig vergaan
en oude mensen verloren lopen
huisraad op stoepen afgehaald,
vloeit de stad niet meer onderhuids
en viaducten, zonder waterbedding:
verdoofde bruggen die zich bij ons
leggen met gras in de mond en wij,
voor een plaats op het kerkhof
de waarborg reeds lang betaald,
geven wolken gebarsten glazen
- wij zijn enkel twee minus twee
en geen sporen meer, haltes ver-
plaatst naar een open oceaan
afgesloten zoals de maan, het uur
en wij: door riolen weggespoeld
vuil teruggeworpen op stranden;
water als donker zwart laken
sunset 19-01-2012