In het hok der haantjes,
waar pretentie alsmaar groter groeit,
daar jagen ze op baantjes
met een ego dat alsmaar bloeit.
Het meeste werk dient nut noch doel
maar biedt spek aan het lijf.
Met een zelfvoldane smoel;
ik schrijf, ik blijf!
Altijd ‘druk’, bezinning voor geen ruk.
Wat kan het ook verrotten.
Leef gezond,
blijf mager rond de botten!