Ik kan niet slapen,
pijn van binnen blijft maar steken.
Waarom moest ik dat nou horen.
of het nou waar is of niet.
Volgens en via via,
vind jij het eng hoe ik ben,
Vind je het eng dat ik je graag zie,
of eng dat ik graag bij je ben
Eng dat ik je niet los kan laten?
Eng dat ik zo veel om je geef.
Te eng om mij een kans te geven te praten,
of is het helemaal niet zo en denk ik nu scheef.
Ik bedoel het komt bij een gozer van,
niet te vertrouwen die jonge.
Maar toch laat ik mijn tranen gaan,
stel je denkt wel zo.
Misschien is het ook wel beangstigend,
zoveel liefde te voelen
als je niet eens weet hoe liefde voelt.
Of vindt je het beangstigend,
omdat ik een verleden heb,
en je bang bent dat ik weer af zal glijden.
Ik geloof nogsteeds in jou en mij,
Maar kon ik maar gewoon een keer praten met je.
Want alles wat ik voorheen al zij,
is nog niet eens één procent van wat ik zeggen wil.
Het is gewoon verwarrend, waarom moest ik dit nou horen,
of is het gelogen zit het tussen de oren.
of heb jij dat alleen tegen hun gezegt in de hoop dat ik je laat gaan
in dat geval is het een faal, want jou laten gaan staat niet in de naam
Sophie het maakt me niet als je angstig ben,
laat mij die angsten je ontnemen.
Eerlijk ik ook bang voor jou.
Bang je te verliezen of pijn te doen.
Dat is het hem.
Daar komt die angst vandaan.
Die angst komt voort uit liefde
je moet je gewoon laten gaan.
Heb vertrouwen ik heb dat ook.
Zonder vertrouwen leven we allen in rook.
Zonder vertouwen
kan men niks bouwen.
Zonder geloof
ben je nergens
geloof bestaat al vanaf het begin
van tijd.
Maar het deed pijn te horen,
weer die twijfel moment,
lijkt wel of ik elke dag getest wordt
of jij het echt wel voor mij bent
Ik wil je niet lastig vallen,
ik wil je beminnen
ik wil je niet (in hun ogen) stalken
Maar kweet gewoon niks te verzinnen.
Dacht kom je wel tegen heb ik het er over
misschien beetje duidelijkheid
want jij hebt wel gezegt wat je zeggen wou,
maar ik ben het nog lang niet allemaal kwijt
Ik durf te wedden dat je gevoelens dan open springen
dan je spontaan zal gaan zingen
dat je in zal zien wat echte liefde is
of heb ik het gewoon echt al dik een jaar mis
nee lul niet zo stom vent,
er is altijd wel een weg.
Dat heb je als men je niet echt kent
dat is wat ik zeg
je ken me van de tijd dat ik mezelf niet was
je zag het mooie er wel door heen
maar dat ander had de over macht
en nu zie je nogsteeds die kant
kan het je niet kwalijk nemen
zie ook nog veel die twijfels
maar ik kan ze opzij zetten als het moet
behalven als ik zo iets horen doet.
Maar komt wel goed,
ik zoek het uit
ik hoor vast wel meer
Het zit hem in het geluid.
In het geluid van het leven
wat om ons heen is vergeven
zal ik luisteren naar wat leven te zeggen heeft
Zal ik je volgen, maar je weet ik ben altijd beleeft.