Als…
Als je iedere dag pijn hebt,
Te moe ben om op te staan,
Heeft het dan nog wel zin om door te gaan?
Als je iedere dag verdriet hebt,
En altijd vechten moet,
Vraag je je dan weleens af waarvoor je het nog doet?
Als je lichaam je in de steek laat,
Maar je positief probeert te blijven,
Hoe zou je je gevoel dan omschrijven?
Als je je eenzaam voelt,
Je het gevoel hebt jezelf te verliezen,
Bedenk je dan ook dat je zelf mag kiezen?
Als je negatieve gedachtes hebt,
Je gevoel je in de macht heeft,
Zie je dan nog wel wat het leven je geeft?
Als je genieten kan van de kleine dingen,
Leert te accepteren wat is geweest,
Dan geniet je van het leven toch het meest?