Miss Poes
‘Speel goed’, zei de rups
zonder blad voor de mond
‘in het bos viool en wel terstond’
‘Goed’ sprak de uil, maar hij knapte
De snip kon niks wat hij niet snapte
‘Dan ik maar’ zei de bok licht aangeschoten
Dus steek ik van wal met de eerste noten
‘Da’s niks voor koeie, niet om aan te hoorn’
Loeide Berta, zeer gevat als nooit te voorn
‘Wacht’ riep de kat ‘voor het gejank begint
Elke snaar is gemaakt van mijn eigen kind
D’arme poes, dat ik ‘r mis mag blijken
Dus aan mij de eer te strijken
11 mei 2002