Titel : De all-inclusive pakketreis
In een vakantiewinkel
schafte hij zich een pakketreis aan
eentje in de hoogste prijsklasse wel te verstaan
verpakt in geparfumeerd cadeaupapier
met een rood labeltje, all-inclusive,versierd
Hij wilde zich laten verwennen
om zo aan de werkdruk te ontwennen
en reisde af naar het vijf-sterren resort
voor een 14-daagse strandvakantie zonder escort
Hij schranste erop los
en nadien geflost
antwoordde steeds "non"op de vraag "fini"?
vertrok iedere avond als laatste van het eterspubliek.
De tussendoortjes werden spoedig royale entrees
en 's nachts ging hij wel vier keer naar de plee.
de excursies liet hij annuleren
want hij prefereerde het consumeren.
Zijn "normale"gewicht van tweehonderd ponden
werden al gauw flink bijgemest
maar dat kon hem geen worst schelen
hij kwam tenslotte uit een welgevoed nest.
De hotelgasten vonden hem een olijke omnivoor
maar het personeel noemde hem minachtend "mister
vreet maar door".
De veertien schransdagen waren voorbij
tijd om het thuisfront te verrassen
hij keerde echter terug als een reusachtig pakket
verpakt in een zwarte lijkenzak.
Aan de zak hing een rode label met erop vermeld:
natransport af aankomstluchthaven is non-inclusive
Wat is de moraal van dit verhaal?
all-inclusive bij overgewicht
ondermijnt dodelijk uw streefgewicht.
Kenart
kenwalard@kpnplanet.nl