Zusjes..!!
... van wie je spullen leent zonder het te vragen
omdat je weet dat ze stiekem ook wel dingen van je dragen
... die je vertellen wat je eigenlijk niet wil horen
maar zonder hun adviezen was je soms radeloos verloren
... die je verbazen met hun uitspraken en hun talent
dan ben je trost als een gieter dat je hun zusje bent
... met wie je shoppend moeders bankkaart hebt leeg geplukt
tegen wie je klaagt en zaagt als er weer eens iets niet lukt
... die je kwaad maken en je vaak het ergste kunnen beledigen
maar er alles voor over hebben om je tegenover anderen te verdedigen
... waar je naar opkijkt om wat ze doen en wie ze zijn
al ben je de oudste, in hun aanwezigheid, soms nietig klein
... in wie je met een glimlach soms jezelf herkent
van wie je tot hun grote spijt soms alle kleine gebreken kent
... met wie je kunt lachen of delen in je verdriet
waar je urenlang mee praat of van stille aanwezigheid geniet
Zussen kan je niet kiezen, dat is een voldongen feit
't zijn vriendinnen voor het leven, je raakt ze nooit meer kwijt
wat ik eigenlijk wil zeggen en waar je je niet in kan vergissen
ik zie ze graag en zou ze voor geen geld ter wereld willen missen!