voor Bert
Het moet erg eenzaam zijn en voelen
alleen op de wereld te zijn
omdat er niemand
maar dan ook niemand
echt bij je hoort
geen vriend
geen zus
geen ouders
niets
niemand
geen relatie
omdat
zij
die jij zo lief had
heen ging
en stuurloos
achterliet
ik stond er niet zo bij stil
als we toendertijd
samen babbelden
je leek zo gewoon
best wel vrolijk
uit het oog verloren
niet uit het hart
gisteren
spraken we elkaar
ik hoorde je pijn
je eenzaamheid
je strijd
we moeten elkaar gauw weer eens
zien
elkaar niet meer uit het oog verliezen
zodat er een heel klein tipje
van je alleen zijn
weggevaagd kan worden
het spijt me
dat ik er niet vaker was